Greece Photo Tour - Road trip fotografic in Grecia

Road-trip fotografic in Grecia (Peloponez & Zakynthos) 

Hai sa vezi cum fac muntele si marea click!

8 Zile

For English, please access the page Greece Photo Tour

Te invit sa descoperim cele mai frumoase peisaje marine si montane din sudul continental al Greciei in lumina calda a rasaritului si apusului.

Vom practica ceea ce greci au numit “phos graphis” adica “scriere cu lumina” sau mai pe romaneste: fotografie 🙂

11 motive sa iti placa aceasta calatorie

 

1.Vizitam zona cea mai spectaculoasa din Peloponez in sudului Greciei unde se intalnesc muntii cu marea. Mergem in cele mai pitoresti locuri la rasarit sau apus astfel incat sa ne bucuram la maxim de farmecul si linistea locurilor.

 

2. O sa trecem prin multe sate pescaresti si vrem sa surprindem pescarii revenind din larg cu pestele proaspat prins si il curata chiar pe barca. Cu ceva noroc om vedea si cum atarna caracatite sa se uste la soare

Road-trip fotografic in Grecia

3. Apa marii aproape de tarm are acel imbietor turcoaz de te indeamna la o baie. Si ne vom opri zilnic in locatii spectaculoase pentru a fotografia dar si pentru a face baie, ziua e lunga, avem timp.

Pescar in Grecia

4. Conceptul de road-trip e ca stim unde stam noaptea si avem cateva opriri in minte in timpul zilei. Dar in rest programul e flexibil, daca vrem sa ne oprim, ne oprim. Motive sunt multe: peisaje, taverne, cofetarii si orice ni se pare noua interesant. Insa ca si participant nu ai stresul planificarii itinerariului, gasirii locului de cazare sau de masa. Tu doar te bucuri de calatorie.

5. Am inclus si cateva plaje foarte cunoscute si fotogenice cum sunt Voidokhilia si faimoasa plaja cu epava din Zakynthos.

6. Lista atractiilor cultural-istorice e tare interesanta: Monemvasia (un orasel infipt in coasta unei mici insule), Vathia (un sat aproape parasit cu turnuri de piatra cu vedere spre mare), vechiul castel Methoni asezat pe malul marii, Olympia (de unde se aprinde flacara olimpica). Iar in Noiembrie si Nafplio si Epidaurus.

Peisaje culturale Grecia

7. Maslinele Kalamata sunt considerate de multi greci ca fiind cele mai bune si din care se face cel mai bun ulei de masline (la competitie cu Creta). Provin din zona orasului … Kalamata! O sa trecem pe acolo si o sa mergem la piata locala pentru a vedea ce se targuieste. Si apoi mergem pe o plantatie de maslini sa invatam si sa degustam faimoasele masline si uleiul. Vom trece pe langa multe alte plantatii de maslini si vom avea ocazia sa le inspectam si fotografiem.

Kalamata Olives

Olive sheep by hans j. knospe

8. Toamna (tura din noiembrie) e perioada recoltei de masline si portocale. Tot din Peloponez provin si cele mai bune portocale din Grecia si vei simti diferenta. Asa ca atunci o sa asistam si la recolta dar si consumul lor in cat mai multe forme: de la suc si portokalopita pana la carnati cu portocale!!! Idem pentru masline.

Portocale in Grecia

9. Muntele si marea ne ofera si alte oportunitati fotografice: o pestera cu intrare pe apa, faruri si biserici la malul marii, sate cocotate pe munte dar cu privire la mare, turme de oi si capre pascand din locuri de belvedere.

10. Zakynthos este locul de inceput si sfarsit al acestui ture foto in Grecia (in iunie si septembrie iar in noiembrie e Atena). Motivul principal e ca vara sunt multe conexiuni aeriene cu Romania (din Cluj, Bucuresti, Timisoara). Insula este una destul de turistica dar relieful muntos si apa albastra-verzui a Marii Ionice creaza peisaje marine demne de Shutterstock 🙂

island z Mateus de Carvalho Viegas

11. Mancarea din Grecia intra la categoria “de lins pe degete” si vom opri la cateva taverne pentru localnici, acolo vom gusta adevarata Grecie, cea cu meze, salate, fructe de mare, souvlaki si mult ulei de masline.

Greek food ariane vasquez

 

Ce este un road-trip fotografic? 

E o combinatia intre clasicul road-trip si tura foto (sau workshopul de fotografie).

Intr-un road-trip se merge cu masina si se viziteaza mai multe locuri dintr-o anumita zona/tara (route 66 din SUA e poate cel mai faimos). Filmele “The Bucket List” si “RV” sunt reprezentative pentru concept.

Tura foto e organizata pentru pasionatii de fotografie de nivel incepator si mediu. Care pe langa interesul pentru cultura, natura si istoria zonei vor sa si capteze in mod artistic ceea ce vad si experimenteaza. Si sunt interesati sa isi dezvolte abilitatile fotografice impreune cu un fotograf mai experimentat si cu alti calatori care au acelasi interes.

Photo road trip

Cum arata o zi tipica intr-un astfel de road-trip fotografic? 
 • Trezirea matinala si prinderea rasaritului intr-o zona cu puncte de interes. Prin rasarit nu ne referim doar la momentul cand soarele se ridica de la orizont. In sens mai larg putem include chiar ora inainte de rasarit, in care 15-30 minute sunt cunoscute ca si “ora albastra”. Apoi e perioada cand cerul se coloreaza in rosu-portocaliu-roz (mai ales daca sunt nori) iar dupa ce efectiv rasare soarele avem o perioada numita “ora aurie”. Atunci se fac cele mai faine fotografii. Ne vom trezi pentru 5-6 rasarituri, sunt totusi optionale si daca iti e greu sa te trezesti sau esti foarte obosit/a si mai ai nevoie de somn, poti sari peste cateva rasarituri, numai sa nu le pierzi pe cele mai faine 🙂
 • Mic dejun la cazare sau in alta parte
 • Calatorie catre urmatoarele destinatii cu opriri intentionate sau spontane pe drum, in functie de ce vedem interesant
 • In mijlocul zilei (cand lumina e prea puternica pentru a face fotografii bune): calatorim, mancam, vizitam locuri la interior, selectie & editare fotografii, avem discutii fotografice, ne oprim pentru o baie la plaja sau ne odihnim 1-2 ore.
 • Seara in jurul apusului avem din nou ora aurie, apusul si ora albastra. E posibil sa cinam inainte de acestea.
 • Seara daca mai e timp si energie: selectie si editare fotografii si discutii fotografice. Sau meze cu bere/vin la taverna.

Wonderful Greece

Date propuse 
 • Varianta 1: 12-19 iunie (din Zakynthos)
 • Varianta 2: 7-14 septembrie (din Zakynthos)
 • Varianta 3: 14-21 noiembrie (din Atena)

Hanging octopuses by Jeffrey Riley

Itinerariu pe zile

Pentru varianta 1 si 2 (iunie si septembrie).

Ziua 1: Sosire si cazare pe insula Zakynthos

Ziua 2: Ferry Zakynthos-Kyllini si calatorie pana la Monemvasia, tur pietonal si apus.  Cazare in zona Monemvasia

Ziua 3: Sate pescaresti intre Monemvasia si Mani, epava, faruri, apus si ora albastra. Cazare in zona Mani

Ziua 4: Sate montane din zona Mani, munte si mare, pestera cu acces cu barca, plaje. Cazare in zona Mani

Ziua 5: Piata din Kalamata, vizita la o ferma de maslini cu invatare si degustare de masline si ulei. Apus la castelul Methoni. Cazare in zona Pylos

Ziua 6: Sat pescaresc, plaja Voidokilia, Olympia, Ferry Kyllini-Zakynthos. Cazare pe insula Zakynthos

Ziua 7: Zi pe insula Zakynthos: plaja Navagio (de sus), farul Skinari, Keri. Cazare pe insula Zakynthos

Ziua 8: Finalizare tur

methoni by florian.glechner

Pentru varianta 3 (noiembrie)

Ziua 1: Sosire si cazare in Atena

Ziua 2: Amfiteatrul din Epidaurus, culesul de portocale, Nafplio. Cazare in zona Nafplio

Ziua 3: Culesul de portocale, Monemvasia. Cazare in zona Monemvasia

Ziua 4: Monenmvasia si insula Elafonisos cu plaja Simos (zici ca ai ajuns in Maldive). Cazare in Elafonisos

Ziua 5: Sate pescaresti catre Mani, epava, faruri, apus si ora albastra. Cazare in zona Mani

Ziua 6: Sate montane din zona Mani, munte si mare, pestera cu acces cu barca, plaje. Cazare in zona Mani

Ziua 7: Piata din Kalamata, vizita la o ferma de maslini cu invatare si degustare de masline si ulei. Recolta maslinelor. Cazare in Atena

Ziua 8: Finalizare tur. Daca este timp inainte de zborul de intoarcere, dimineata vom vizita Atena.

Itinerariu Road trip in Grecia

Despre organizatorul si ghidul acestui road-trip

Daniel Rosca este antreprenor si ghid de turism din 2011. A organizat peste 50 de ture fotografice in Romania pentru americani, britanici, italieni si multe alte natii. O parte din aceste ture au fost organizate in colaborare cu fotografi profesionisti de la care a invatat foarte mult: colaboratori National Geographic, castigator de premiu Pulitzer, bloggeri, fotografi de stock, fotografi de wildlife, fosti editori de fotografie pentru reviste si ziare.

Daniel Rosca Ghid

Are sange de calator, a lucrat si locuit in Egipt, Turcia, Polonia si Belgia si a calatorit in aproape 50 de tari incluzand Indonezia, Nepal, Rwanda, Brazilia, Israel, Iordania, EAU, Tunisia, Iordania, Georgia.

In Grecia a fost prima data in 2005 si de atunci a mai fost de 4 ori. De fiecare a data a fost in locuri mai putin turistice sau in afara sezonului.

Aceste ture sunt organizate printr-o agentie de turism de un ghid de turism licentiat care este si fotograf si care ajuta participantii sa descopere mai bine povestea locului si sa isi dezvolte abilitatile fotografice. El ofera informatii relevante si sugestii de setari si compozitie intregului grup sau individual. Ghidul fotograf este cel care stabileste programul, orele si locul de intalnire, locatiile de vizitat, eventualele opriri spontane. Din punct de vedere fotografic ofera feedback fiecarui participant pentru a-si imbunatati abilitatile fotografice.

Daniel foloseste un aparat foto mirrorless Nikon Z6 si 2 obiective (24-70, f 2.8 si 70-200 f 4) si are ca si rezerva tot un mirrorless (Lumix GH4 si obiectiv 14-140 f 3.5) pe care il poate si imprumuta.

Greek food 2 Chris Traveler

Servicii incluse
 • Cazare in camera dubla pentru 7 nopti la unitati de cazare de 3 stele, camere comfortabile cu baie proprie si aer conditionat. 4 mic dejunuri sunt incluse, in celalate zile nu e inclus pentru ca ne trezim devreme si posibil sa nu mai fim aproape de cazare. 3 nopti in Zakynthos si 4 in zona Peloponez (varianta 1 si 2) si 2 nopti in Atena si 5 in Peloponez (varianta 3).
 • Ghidaj fotografic pentru un grup restrans de 6-10 persoane pentru a putea acorda atentie fiecarui participant. Ne vom concentra mai ales pe cum sa cream compozitii interesante dar si aspecte tehnice si setari. In primele 2 zile vom avea o prima discutie despre portofoliul de 10 fotografii cu care a venit fiecare de acasa. Mai avem o discutie dupa inca 2-3 zile si o ultima discutie dupa ce terminam turul, de acasa, online. Aceste discutii te vor ajuta foarte mult sa iti imbunatatesti abilitatile fotografice.
 • Planificarea si organizarea calatoriei (program pe zile, inscriere participanti, acoperire cheltuieli de relocare, cazare, transport si masa ale ghidului). Asta implica si vizite de familiarizare anterioare in regiune si activitatea de promovare.
 • Vizita la o plantatie de maslini, cu explicatii si degustare de masline si ulei de masline
 • Ghidaj turistic de aproximativ 1h30 in Monemvasia cu ghid local pentru a intelege mai bine istoria locului

b taverna

Servicii care nu sunt incluse

 • Transportul pana in Grecia si retur. E posibil ca participantii sa vina din locuri diferite din Romania si alte tari europene. Unii e posibil sa vina cu masina proprie, altii sa zboare. Zboruri din Romania catre Zakynthos in iunie si septembrie sunt cu Wizzair, AnimaWings si BlueAir din Bucuresti, Cluj si Timisoara. Utile pentru cei din vestul tarii sunt si zborurile din Budapesta cu Wizzair. In noiembrie avem varianta zborului in Atena din Bucuresti cu Aegean, Blue Air, RyanAir si Tarom.
 • Transportul pe parcursul calatoriei. O masina mica de inchiriat pentru 7 zile incepe de la vreo 150 EUR iar cu aproximativ 300 eur se poate inchiria Opel Astra (are loc de 2-3 bagaje); cu CDW si asigurare de furt cu fransiza. Apoi se adauga combustibil, taxe de drumuri si ferry, inca vreo 150-200 eur/masina.
 • Pranzuri, cine si 3 mic-dejunuri nu sunt incluse. In functie de preferinte, in medie, un mic dejun poate fi 5-10 eur iar mesele principale 10-20 EUR (sau mai mult).
 • Intrari la obiective turistice (20-30 EUR)

Kalamata market by Andrew Aliferis-2

Conditii de inscriere, plata si renuntare

Daca te tenteaza si vrei sa aflii si pretul, te rog scrie un email la info@romania-photo-tours.com sau suna-l pe Daniel la 0040755365778. Sau foloseste formularul de contact de la final.

Alatura-te si grupului nostru de Facebook pentru a afla si de alte ture foto ce le organizam. 

 

 • Locul este confirmat in momentul cand ai rezervat biletul de avion (direct catre linia aeriana). Traind inca in conditii relativ incerte de calatorie in contextul pandemiei, daca nu se inscriu suficienti participanti (minim 6) atunci turul nu va avea loc in perioada respectiva. Ca si alternative vei avea modificarea zborului pentru turul din septembrie (daca initial te-ai inscris pentru iunie) sau o calatorie pe cont propriu.
 • Daca nu vii cu avionul atunci confirmarea se face prin plata unui avans de 250 EUR/persoana, returnabil pana cu 32 zile inainte de inceperea turului.
 • Un avans de 250 EUR este necesar cu 31 de zile inaintea turului. Acesta este nereturnabil din acel moment. Recomand sa fiti vaccinati anti-covid astfel incat sa va reduceti sansele imbolnavirii si renuntarii la calatorie din acest motiv
 • Diferenta de plata va fi achitata cu maxim 10 zile inainte de inceperea turului si va nereturnabila.
Ce sa aduci cu tine
 • Aparat foto DSLR sau mirrorless si cel putin o lentila zoom. Multi incep cu cea de kit, 24-70 sau 18-55 deci se poate incepe cu orice. Poti insa fotografia si cu telefonul sau aparat compact insa calitatea nu o sa fie la fel de buna, la telefon de exemplu nu prea ai zoom de calitate. E important sa ai suficient spatiu de stocare pentru vreo 1500 de fotografii. Si sa ai baterii de rezerva sau incarcator la indemana
 • Trepied (de preferat)
 • Laptop sau tableta pe care poti descarca si vizualiza pozele, de preferat cu software de editare fotografii, recomandam Lightroom. Se poate si pe telefon daca poti transfera pozele din aparat pe telefon
 • Haine si incaltari de vara dar si de ploaie. Ar fi bune si niste ghete pentru teren accidentat. In noiembrie temperaturile scad si sub 15-20 de grade si ne asteptam si la ploaie.

 

Masuri de siguranta in contextual pandemiei
 • Ghidul are facute ambele doze de vaccin anti-covid si e recomandat ca si participantii sa fie vaccinati (nu e obligatoriu insa)
 • Grup mic limitat la 10 persoane insa o sa organizam turele si cu 6 persoane
 • Cazarea in unitati de cazare de mici dimensiuni, cat mai “aerisite”
 • Calatorim cu masini separate, cate 2-4 persoane/masina
 • Activitatile si fotografierea sunt in aer liber. Evitam interioarele si contactul cu localnici la mai putin de 2m.
 • Nu am inclus mesele si oferim timp liber la mijlocul zilei pentru pranz individual si odihna
 • Fotografiile le vom posta pe un grup de WhatsApp iar sesiunile de feedback se vor face afara, vizualizandu-le fiecare pe telefon/tableta.

Ministrul de turism al Greciei a anuntat ca din 14 mai se poate calatorii in Grecia pe baza dovezii vaccinarii, a imunizarii prin infectare cu virus sau test PCR negativ.  Grecia a fost unul din promotorii certificatului verde la nivel european.

Daca te tenteaza si vrei sa aflii si pretul, te rog scrie un email la info@romania-photo-tours.com sau suna-l pe Daniel la 0040755365778. Sau foloseste formularul de contact de la final.

Alatura-te si grupului nostru de Facebook pentru a afla si de alte ture foto ce le organizam. 

island z by ivychr

 

Majoritatea fotografiilor folosite sunt realizate de Daniel Rosca. Sunt incluse si fotografii preluate de pe flickr.com si realizate de George Spanoudakiss, Chris Traveler, Arianne Vasquez, Jeffrey Riley, Roger Smith, Andrew Aliferis, Florian Glechner, Jordi Cucurull, Hans Knospe, Mateus de Carvalho Viegas.

diros by George Spanoudakiss

Greece at sunset

Daca te tenteaza si vrei sa aflii si pretul, te rog scrie un email la info@romania-photo-tours.com sau suna-l pe Daniel la 0040755365778. Sau foloseste formularul de contact de la final.

Alatura-te si grupului nostru de Facebook pentru a afla si de alte ture foto ce le organizam. 

 


Crafted with ❤ and coffee by   SweetLime Agency

Get in touch with us!